Ahoj kamarádi,

Máme obrovskou radost, že si vyzvedáváte úkoly v pionýrské truhle. Pro aktivní z vás, chystáme i odměny.  Nezapomínejte na odevzdávání úkolů. To můžete buď prostřednictvím modré obálky v truhle, nebo mailem (katerina.pimpa@gmail.com), starší z vás třeba na facebooku. Posílejte fotky, nápady, i třeba jen zprávy jak se Vám daří.

Další úkol v truhle již jarní. Stejně jako mi bojujeme s Covidem, bojuje jaro se zimou. Jaro to určitě vyhraje. Přesvědčte se, jakou má jaro (příroda a sluníčko) sílu.

Z přiložených semen zkuste vypěstovat rostlinku.

.

Nejprve je nechte naklíčit jen v misce s vodou a vatou (pap. ubrouskem) na sluníčku. Nezapomeňte kontrolovat zálivku, ať vám semínko nevyschne, ale ani neuhnije při přílišné vlhkosti. Vyzkoušet můžeš i klíčení v pytlíku na okně. Postup klíčení nafoť, zapiš – který den se objevila puklina, kdy první kořínek, kdy list….

Co máš za rostlinku jistě poznáš podle semene. Klíčit se dá ledaco: obilí, slunečnice, dýně, hrách, kukuřice, fazole, ale třeba i stromy – duby (žaludy) a kaštany. Ty ale zaberou víc času 😛

A než to všechno naklíčí vyraz ven a pozoruj první jarní květiny.  Vybarvi si ty, které najdeš v přiloženém herbáři. Bez obtíží poznáš Sněženku, Tulipán, Narcis, Prvosenku a třeba i Talovín. Ten si dokresli. Jakou má barvu???

 

Pokud se nudíš, nekupuj si medvídka mívala, ale zkus některou z pionýrských výzev. Jejich aktuální zadání máš rovněž přiložené. Fotku a popis splnění pošli na katerina.pimpa@gmail.com, třeba se na tebe usměje štěstí a vyhraješ pěknou cenu. Informace i aktuální úkoly najdeš na webových stránkách pionýra. Nebo zkus projekt Babi dědo.

 

Na závěr POZOR: zahájili jsme přihlašování na letní tábor. Zatím jen elektronicky, jako rezervaci místa, ale kdo dřív přijede…

 

Příště (za 14 dní) už budou úkoly Velikonoční…..

Ahooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *